Fukthaltsmätning

Fukt- och torrhaltsmätning

De flesta bulkmaterial har en kvarvarande fukt. Med hjälp av online-mätning kan det fastställas i realtid direkt i processen, varigenom produktion och kvalitet kan optimeras.

Våra sensorer erbjuder den idealiska mätlösningen för bestämning av fuktinnehållet i damm, pulver, granulat, träflis och andra bulkmaterial i olika installationssituationer såsom behållaruttag, skruvtransportörer, rännor, transportband etc.

Fukthaltsmätning med NIR-teknik

MCT-460 NIR Transmitter är en mätare för flera beståndsdelar. Den klarar av att mäta tre olika komponenter samtidigt. Den kan kontinuerligt mäta exempelvis fukthalt, bestrykningsvikt, tjocklek. MCT-460 designades som ett svar på industrins behov av en högkvalitativ, lättanvänd, pålitlig mätare som är enkel att installera.

MCT-460 Använder Smart Sensor Technology (SST®). Det behövs inga speciella kablar eller extra elektronikenheter. Transmitterns elektronik består av ett kretskort. All signalbehandling såsom 4-20 mA och 0-10 V utgångar sköts direkt av transmittern och där finns även olika fältbussanslutningar.

  1. Tre mätningar
  2. Beröringsfri mätning
  3. Flerdubbel mätning
  4. Ingen förberedning av prover