Livsmedelsindustri

Lösningar inom livsmedelsindustrin

Att mätta över 7 miljarder människor runt om i världen varje dag är en enorm uppgift. En stor del av livsmedelskedjan tillhandahålls av ett komplext nätverk av pålitliga livsmedelsproducenter som säkerställer säkerhet och kvalité för de produkter vi äter varje dag.

Livsmedelsproducenter utmanas kontinuerligt av fluktuerande kvalitet och kostnader för råvaror. De förlitar sig starkt på förmågan att övervaka råvara och produktionsprocessen för att säkerställa en säker, konsekvent produkt till oss konsumenter.

Övervakningen som krävs för att uppfylla livsmedels- och produktionskvalitén som konsumenterna förväntar sig kräver pålitlig och repeterbar teknologi som ger bevisade resultat år efter år.

Vår portfölj med instrument kan användas från ax till limpa. Alltifrån flödesmätning på spannmål via fukt-och fetthaltsmätning på chips till nivådetektering av skum i ölproduktion.

Exempel på installationer:
  1. Fuktmätning på betmassa
  2. Flödesmätning på bakpulver
  3. Fuktmätning av torrjäst
  4. Vörtkoncentration i bryggerier, kika gärna på denna studie gjord hos Warsteiner
Fukthaltsmätning med NIR på ostbågar.
Övervakning av damminnehåll i frånluften från en tablettpressmaskin. 20mg/m3
Filterövervakning av till- och frånluft. Främst för att detektera föroreningar.